Partnership Announcement - Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

Post-Image

Partnership Announcement - Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

EINDHOVEN - Het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) in Eindhoven en FalconForce in Utrecht zijn een samenwerking aangegaan. FalconForce levert hoogwaardige technische diensten op het gebied van digitale veiligheid voor bedrijven wereldwijd.

Het CWB richt zich op alle ondernemingen in de high tech- en maakindustrie in Nederland. Verenigd in de stichting vormen zij samen een front tegen cyber criminaliteit. Zo delen zij bijvoorbeeld onderling informatie en kennis waarmee bedrijven zich beter kunnen wapenen tegen kwaadwillenden.

Een breed spectrum van partners steunt het CWB in haar streven om de digitale weerbaarheid van haar participanten te vergroten. “FalconForce deelt onze ambitie om elke dag veiliger te maken dan gisteren”, zegt Alexis Barron, directeur van het CWB. “Ze is gespecialiseerd in veilige interactie tussen mens en machine en kan onze partners helpen om digitale indringers buiten de deur te krijgen of te houden.”

Gert-Jan Bruggink, defensive specialist en lokaal vertegenwoordiger van FalconForce in Brainportregio Eindhoven, kwam in contact met het CWB tijdens een zoektocht naar non-profit initiatieven voor het vergroten van digitale weerbaarheid van de regio. ,,FalconForce helpt organisaties hun technische security naar een hoger niveau te tillen en daarmee de weerbaarheid tegen cyberaanvallen. Daarvoor voeren we diverse hoogwaardige tests uit en bouwen defensieve capaciteiten. Wij geloven dat kennis over digitale veiligheid toegankelijk en beschikbaar moet zijn voor iedereen. Hierdoor kan men op een veilige manier deelnemen aan de digitale samenleving, waar en wanneer dan ook. Helemaal in en rondom de Brainportregio, waar veel midden- en kleinbedrijven behoren tot de leveranciersketen van diverse grote bedrijven. Wij zien het CWB als een geweldig initiatief om met elkaar een weerbare digitale samenleving te creëren. Door samen te werken, zijn wij in staat om onze kennis en expertise ook te delen met bedrijven die hun eerste stappen willen zetten tegen cyber risico’s. Persoonlijk en toegankelijk.”

,,FalconForce heeft samen met het CWB een set aan diensten ontwikkeld om haar partners te ondersteunen. Verder verzorgen wij via het CWB vakinhoudelijke webinars en trainingen”, vertelt Givan Kolster, managing director bij FalconForce. ,,FalconForce wil verantwoord ondernemen en samenwerken met onze klanten. Ons leven is elk moment van de dag digitaal verbonden. Zaken worden gedreven door digitale transformaties. Hele economieën worden getransformeerd door digitale innovaties. Organisaties lopen meer risico door digitaal actief te zijn. Dit risico moet kosteneffectief worden beheerst om bedrijven succesvol te maken. Hierin willen wij bijdragen.”

Aangesloten organisaties kunnen via het CWB snel en eenvoudig persoonlijk contact opnemen met FalconForce voor meer inzichten of informatie over haar diensten.

Meer over het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport weten? Ga naar https://cwbrainport.nl/